Oldtimer muzej Šardi Selnica HR

Photo & video


home kontakt
Zbirke

Jedinstvena na ovim prostorima, zbirka u stalnom postavu prvog hrvatskog muzeja starodobnih vozila rezultat je više desetljeća posvećenosti, znanja i ulaganja, i sa svojih više od sto eksponata predstavlja vrijedan doprinos tehničkoj kulturi u nacionalnim, pa i širim razmjerima.

Oldtimer muzej

Osim jedinstvene zbirke starih automobila, traktora, motorkotača i ostalih transportnih sredstava, u muzeju su našli mjesto i drugi oblici tradicijske kulturne baštine - replike starih zanatskih radionica s izvornim alatom, vrijedna kolekcija starog oružja i svakodnevnih uporabnih predmeta.

Tako ćemo u muzeju naći i drvodjeljsku i postolarsku radionicu, kao i dio tradicijski uređenog prostora na obližnjem Obiteljskom gospodarstvu Šardi.

Sadržaji

Pored nesumnjivog doprinosa očuvanju i razvoju tehničke kulture, muzej i prateći sadržaji predstavljaju i dragocjen prilog razvoju specifičnih oblika turizma.
Samo nekoliko kilometara od muzeja, u Donjem Koncovčaku, smješteno je Obiteljsko gospodarstvo Šardi.

Obiteljsko imanje Šardi

Uz tradicionalno gostoprimstvo, možete uživati u jedinstvenom ambijentu gornjeg Međimurja i kušati višestruko nagrađivana vina domaćina u vlastitoj vinoteci i kušaoni.

Obiteljsko gospodarstvo Šardi

Tek nešto dalje je poznati turistički kompleks u Sv. Martinu na Muri, s nadaleko poznatim termama, bazenima i sportskim sadržajima, a posvuda okolo su znamenite međimurske vinske ceste, lovišta i očuvana priroda.

Arhiva

Muzej - pripreme za otvaranje

Tatra87: Uskrsnuće (video)
Tatra87 video

Oldtimer Tour sjever - zapad

Oldtimer Tour sjever - istok

Dan vinograda, rujan 2009
Dan vinograda - video

 


Midnight Rider Design 2009-2012 ©